Labora Labyrinth Labora Labyrinth

Η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας προχωρά σε βοήθεια για τις βασικές ανάγκες διατροφής πρωτοετών φοιτητών και δίνει εφάπαξ το ποσό των 250 ευρώ σε φοιτητές και των πέντε νομών για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Η χρηματοδότηση της δράσης, με το όνομα «σπουδά…ΖΩ!», είναι από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και αποτελεί τμήμα ευρύτερων δράσεων που αφορούν την πολιτική κοινωνικής συνοχής και χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ.

Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή διατακτικών σίτισης αξίας διακοσίων πενήντα ευρώ (250,00 €), εφάπαξ, σε κάθε προπτυχιακό πρωτοετή φοιτητή – φοιτήτρια του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, μέλος οικογένειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, που τηρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Απευθύνεται σε:

Προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – φοιτήτριες του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας καθώς και σε απροστάτευτα τέκνα ως αυτά ορίζονται στη σχετική πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2021, ορίζεται σε 5.251€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:

– 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.

– 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Στοχεύει:

– Στην στήριξη των προπτυχιακών πρωτοετών φοιτητών – φοιτητριών των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, για την ομαλή κοινωνικοοικονομική ένταξή τους στο νέο φοιτητικό περιβάλλον.

– Στην στήριξη των προπτυχιακών πρωτοετών φοιτητών – φοιτητριών των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, για την κάλυψη αναγκών σίτισης μέσω της προμήθειας ειδών διατροφής ή/και υπηρεσιών εστίασης.

– Στη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των μελών των οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μπορείτε να βρείτε Όρους-Προϋποθέσεις και πληροφορίες στην ιστοσελίδα δομής  ΓΕΦΥΡΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ.

 

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.

Για να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να λύσουμε τις απορίες σου, κάλεσε μας εδώ.