Labora Labyrinth Labora Labyrinth

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται ο αριθμός εισακτέων  στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι θέσεις των εισακτέων ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών (70), κατανέμονται ως εξής:

  1. Ποσοστό 10%, ήτοι επτά (7) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο το 2019 ή το 2018 και δεν λαμβάνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 13Γ του ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, ως ακολούθως:

Σε όσους/ες εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο το 2019, σε ποσοστό 60%, ήτοι τέσσερις (4) θέσεις και σε όσους/ ες εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο το 2018, σε ποσοστό 40%, ήτοι τρεις (3) θέσεις.

  1. Ποσοστό 3%, ήτοι δύο (2) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του ν. 2552/1997, σε συνδυασμό με τις περ. i, ii και iii της παρ. 4α του άρθρου 1, του ν. 2909/2001, «τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού», όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Τεύχος B’ 3222/03.08.2020 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 32859 Η κατανομή των θέσεων στους υποψηφίους που θα εξεταστούν με το νέο ή το παλαιό σύστημα θα γίνει βάσει του ποσοστού που θα καθοριστεί με σχετική απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, σύμφωνα με την παρ. 1Α του άρθρου 13Γ του ν. 4186/2013 (Α’ 193), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Κατά τον αριθμητικό υπολογισμό των θέσεων σύμφωνα με τα ποσοστά που θα καθοριστούν με την απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων γίνεται στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα. Ειδικότερα, αν προκύπτει δεκαδικό υπόλοιπο, που είναι μισό ή μεγαλύτερο από το μισό της ακέραιης μονάδας, η στρογγυλοποίηση γίνεται στην επόμενη ακέραιη μονάδα. Αν το δεκαδικό υπόλοιπο είναι μικρότερο απ’ το μισό της ακέραιης μονάδας, δεν λαμβάνεται υπόψη, ακόμα και αν μηδενίζεται η θέση. Οι υποψήφιοι/ες της κατηγορίας αυτής, μπορούν να συμμετάσχουν με άλλη αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό και με τις πανελλαδικές εξετάσεις του ημερήσιου Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφόσον το επιθυμούν.
  1. Ποσοστό 87%, ήτοι εξήντα μία (61) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

– α. Ποσοστό 9,51%, ήτοι έξι (6) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με το παλαιό σύστημα (ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ).

– β. Το υπόλοιπο ποσοστό, ήτοι πενήντα πέντε (55) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με το νέο σύστημα καθώς και υποψήφιους/ες των εσπερινών Γενικών Λυκείων που συμμετέχουν ομοίως κατά το τρέχον σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και επιλέγουν να διεκδικήσουν το ποσοστό των θέσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που ισχύουν για τους απόφοιτους των Ημερήσιων ΓΕΛ, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 13Γ του ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν (ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ).

Κατανομή θέσεων εισακτέων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών

Οι θέσεις των εισακτέων αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών (47), κατανέμονται ως εξής:

  1. Ποσοστό 10%, ήτοι πέντε (5) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο το 2019 ή το 2018 και δεν λαμβάνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 13Γ του ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν, ως ακολούθως: Σε όσους/ες εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο το 2019, σε ποσοστό 60%, ήτοι τρεις (3) θέσεις και σε όσους/ες εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου σε εθνικό επίπεδο το 2018, σε ποσοστό 40%, ήτοι δύο (2) θέσεις.
  1. Ποσοστό 90%, ήτοι σαράντα δύο (42) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης ημερήσιου Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ).

– α. Ποσοστό 9,5%, ήτοι τέσσερις (4) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με το παλαιό σύστημα (ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ).

– β. Το υπόλοιπο ποσοστό, ήτοι τριάντα οκτώ (38) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ’ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με το νέο σύστημα, καθώς και υποψήφιους/ες των εσπερινών Γενικών Λυκείων που συμμετέχουν ομοίως κατά το τρέχον σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις και επιλέγουν να διεκδικήσουν το ποσοστό των θέσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, που ισχύουν για τους απόφοιτους των Ημερήσιων ΓΕΛ, σύμφωνα με τα άρθρα 4 και 13Γ του ν. 4186/2013, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν (ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΛ).

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ


Ετικέτες