Labora Labyrinth Labora Labyrinth

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2022-23 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2022 μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού μέσω Πανελληνίων είναι η εξέταση σε συγκεκριμένα αγωνίσματα στίβου (400μ. ή 200μ. για γυναίκες, μήκος, σφαίρα) και κολύμβησης, με όρια και θετικές βαθμολογίες.

Ειδικότερα, όσοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ απαιτείται να προσκομίσουν παθολογικές, οφθαλμολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς και πρακτική δοκιμασία σε τρία (3) από τα τέσσερα (4) αγωνίσματα.

Κατά τις πρακτικές δοκιμασίες στα αθλήματα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι επιδόσεις. Οι επιδόσεις, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες μετετρέπονται σε μόρια. Αυτά τα μόρια προστίθενται στα συνολικά μόρια εισαγωγής που έχουν συγκεντρωθεί από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων. Αυτή η πρόσθεση γίνεται μόνο για τις σχολές των ΤΕΦΑΑ, ενώ οι υπόλοιπες σχολές επηρεάζονται μόνο από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Πρακτικά, κάποιος υποψήφιος που “αριστεύει” στα αθλήματα, είναι δυνατό να αυξήσει τα συνολικά του μόρια για εισαγωγή στις σχολές ΤΕΦΑΑ κατά 4.000 μόρια.

  • Στον δρόμο 400μ και στην κολύμβηση υπάρχει δικαίωμα για μία μόνο προσπάθεια.
  • Στο άλμα σε μήκος αλλά και στη σφαιροβολία, προσφέρεται η δυνατότητα για τρείς συνολικά προσπάθειες. Από τις τρείς προσπάθειες λαμβάνεται υπόψη μόνο η καλύτερη, από την οποία προσδιορίζεται και η τελική βαθμολογία στο αγώνισμα.
  • Ο τελικός βαθμός των πρακτικών δοκιμασιών προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών που συγκεντρώνονται στα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα που έχουν  επιλεγεί για εξέταση.
  • Τα πρόσθετα μόρια, που συνυπολογίζονται για την εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ, προκύπτουν από το γινόμενο του τελικού βαθμού με το 200.

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.

Για να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να λύσουμε τις απορίες σου, κάλεσε μας εδώ.