Labora Labyrinth Labora Labyrinth

Με κυβερνητική απόφαση οι μαθητές της σημερινής Β’ Λυκείου που του χρόνου θα είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές θα δώσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις έναν χρόνο νωρίτερα, δηλαδή το Φθινόπωρο με πιθανή ημερομηνία 10 με 15 Νοεμβρίου (2021) και όχι τον Ιούνιο του 2022.

Δείτε εδώ το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

Επίσης το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε επίσημα ότι αποφασίστηκε εφεξής, αρχής γενομένης από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των ΠΚΕ το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2022, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Όσον αφορά στις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες,αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την έκδοση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το επόμενο έτος.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζει, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι, οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε ΠΚΕ, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου). Το πρόγραμμα των ΠΚΕ για το τρέχον έτος θα ανακοινωθεί στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.

Για να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να λύσουμε τις απορίες σου, κάλεσε μας εδώ.