Labora Labyrinth Labora Labyrinth

Αυξάνεται κατά ένα εξάμηνο (από 5 σε 6 εξάμηνα), ο χρόνος φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάταξη που κατατέθηκε, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα στους Αστυφύλακες , οι οποίοι είχαν εισαχθεί στην ως άνω Σχολή με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και αποφοιτούν μέχρι και το έτος 2022, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια, για την εξομοίωσή τους με τους αποφοίτους της ιδίας Σχολής αυξημένης διάρκειας.

Δείτε τη Διάταξη παρακάτω:

1. Η παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 2226/1994 (Α ́ 122) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. α. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας διαρκεί έξι (6) εξάμηνα.

β. Οι Αστυφύλακες που είχαν εισαχθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα των γενικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 2 του ν. 1351/1983 (Α ́ 56) και αποφοιτούν από αυτή μέχρι και το έτος 2022, δύνανται, με αίτησή τους, να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια για να εξομοιωθούν με τους αποφοίτους της περ. α ́, η φοίτηση των οποίων διαρκεί έξι (6) εξάμηνα. Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ρυθμίζεται η διαδικασία για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στα ανωτέρω σεμινάρια, η διεξαγωγή αυτών, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.».

2. Η φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, αρχίζει από το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022.