Labora Labyrinth Labora Labyrinth

Προκρίνεται το σενάριο ματαίωσης των προαγωγικών εξετάσεων στη Δευτεροβάθμια λόγω της πανδημίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί από φέτος η Τράπεζα Θεμάτων.

Αν και δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στο υπουργείο Παιδείας για την αναβολή των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων ούτε έχει ζητηθεί σχετικά η γνώμη του ΙΕΠ, το υπουργείο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει στο τραπέζι ένα τέτοιο σενάριο εάν κριθεί αναγκαίο.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην Καθημερινή «πολλές προτάσεις εξετάζονται με προσοχή από τα υπουργείο για την πληρέστερη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που εξαιτίας της πανδημία δημιουργήθηκαν.

Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας, έχουν δημιουργήσει νέες εκπαιδευτικές ανάγκες οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν. Επομένως επιβάλλεται η αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού σχεδιασμού τόσο ως προς την ύλη των μαθημάτων και τις εξετάσεις, όσο και ως προς την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Με δεδομένη και καταγεγραμμένη την κάλυψη της ύλης αλλά και την εξίσου αναγκαία επιστροφή της μαθητικής κοινότητας στο φυσικό σχολικό της περιβάλλον ενδέχεται να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους για προφανείς λόγους.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί κανονικά και η ύλη έχει ήδη μειωθεί σε ένα σημαντικό ποσοστό καθώς ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στην αναστάτωση που έχει προκληθεί στους υποψηφίους από την υγειονομική κρίση».

Όσο αναφορά την παράταση του σχολικού έτους, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή με δηλώσεις της υποστήριξε ότι η παράταση του διδακτικού έτους θα είναι λιγότερο από ένα μήνα και θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι και όχι το Πάσχα, καθώς δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Η επιστημονική ομάδα της LABORA βοηθάει μαθητές, φοιτητές και ενήλικες να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού. Για να βρεις τα διαθέσιμα προγράμματα μας, πάτησε εδώ.

Για να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να λύσουμε τις απορίες σου, κάλεσε μας εδώ.